Abbott Night Run – nowy bieg uliczny w Gdyni

Abbott Night Run to nowy bieg uliczny w Gdyni, który zadebiutuje przy okazji tegorocznej edycji Enea IRONMAN Gdynia. Zawodnicy będą mieli do pokonania dystans 5 km, a trasa poprowadzi przez ścisłe centrum miasta. Wyjątkowy klimat biegu zapewni nocna pora i spektakularna, multimedialna meta na Plaży Miejskiej w Gdyni.

2021.08.08 ENEA IronMan Gdynia
fot. Bartłomiej Zborowski

Każdy uczestnik Abbott Night Run otrzyma bogaty pakiet startowy. Znajdą się w nim:
– oficjalna koszulka biegowa;
– latarka czołowa;
– pamiątkowy medal, wydawany na mecie.

Bieg ma też nieść ze sobą istotne przesłanie:
Abbott Night Run to nie tylko sportowe emocje wieczorową porą i atrakcyjna trasa z finiszem w miejscu, w którym dwa dni później na metę wbiegać będą uczestnicy Enea IRONMAN Gdynia. Bieg ma także zwrócić uwagę na fakt, że 1,3 mld ludzi na świecie żyje dzisiaj bez dostępu do prądu i potrzebuje bezpiecznego, taniego źródła światła, zasilanego energią słonecznąmówi Łukasz Maleszewski, rzecznik prasowy Enea IRONMAN Gdynia.

Abbott Night Run odbędzie się w piątek, 5 sierpnia. Start biegu ze Skweru Kościuszki zaplanowany jest na godzinę 22:00. Trasa prowadzi m.in. ul. Świętojańską, Piłsudskiego i Bulwarem Nadmorskim.

Wyjątkowym przeżyciem będzie na pewno finisz na Plaży Miejskiej w Gdyni. Oprawa mety będzie niesamowita – kolorowe światła, lasery, dymy i ognie. Będą też przygotowane trybuny dla publicznościmówi Łukasz Maleszewski.

Organizatorzy przygotowali 1500 pakietów startowych. Rejestracja odbywa się poprzez platformę SlotMarket.pl.

Abbott Night Run to rywalizacja towarzysząca Enea IRONMAN Gdynia. Impreza jest wspierana przez Miasto Gdynia i Samorząd Województwa Pomorskiego.

###

The IRONMAN Group, właściciel marek IRONMAN, IRONMAN 70.3 oraz 5150 Triathlon Series, to największy operator masowych imprez sportowych na świecie, obsługujący rocznie ponad 1 mln uczestników imprez ze swojego globalnego portfolio. W 2022 roku w Polsce odbędzie się 6 wyścigów pod szyldem IRONMAN:
– Citi Handlowy IRONMAN 70.3 Warsaw – 12 czerwca 2022;
– Citi Handlowy 5150 Warsaw – 12 czerwca 2022;
– Enea IRONMAN Gdynia – 7 sierpnia 2022;
– Enea IRONMAN 70.3 Gdynia – 7 sierpnia 2022;
– Enea IRONMAN 70.3 Poznań – 4 września 2022;
– Enea 5150 Poznań – 4 września 2022.

Więcej informacji można znaleźć na: www.ironmangdynia.pl, www.ironmanwarsaw.com oraz www.ironmanpoznan.pl.

— Kontakt:
Łukasz Maleszewski