forBET – Zakłady bukmacherskie oficjalnym partnerem Runmageddonu

Polska firma bukmacherska, która na co dzień łączy pasję do sportu z rozrywką zdecy-dowała się podjąć nowe wyzwanie. Od początku lutego forBET rozpoczyna współpracę z Runmageddonem. Będzie partnerem ekstremalnego biegu, w tym, formuły „Games“ oraz fundatorem nagród. Jedną z nich będzie wyjazd na Igrzyska do Tokio.

Od 4 lutego forBET jeden z trzech największych, polskich bukmacherów o bogatej ofercie promocji i wydarzeń sportowych rozpoczyna szeroką współpracę z Runmageddonem. Będzie też pierwszym partnerem formuły Games. Ufunduje nagrody dla najlepszych zawodników 100-metrowego toru przeszkód. W sezonie wiosennym, dzięki marce forBET najlepszy zawodnik wygra podróż na Igrzyska Olimpijskie do Tokio. Na trasie tradycyjnych formuł stanie dedykowana przeszkoda „Komandos“ w brandingu partnera.

– Cieszymy się, że do naszych partnerów dołącza forBET. Chcemy współpracować z firmami, które się wyróżniają, z którymi łączy nas pasja do sportu. forBET będzie partnerem widowiskowej formuły Runmageddon Games, którą reaktywujemy w sezonie 2020 – mówi Piotr Łysik, dyrektor sprzedaży.

– Sport to nasza pasja. Od 2020 roku firma forBET tworzy własny projekt biegowy – stowa-rzyszenie „forBET Runners” który idealnie zbiega się z rozpoczęciem współpracy z Runma-geddonem. Nasz nowy klub biegowy i jego promocja poprzez szeroko pojęty sport, rozry-wkę i zdrową rywalizację pozwoli lepiej zapoznać się z marką, i zbudować jeszcze większą jej rozpoznawalność. Nasza firma po raz kolejny pokazuje, że nie idzie utartym szlakiem i stawia na niekonwencjonalne projekty, jakim niewątpliwie można nazwać pierwszą taką umowę na świecie, w której to bukmacher współpracuję z organizatorem biegów przesz-kodowych. Liczymy na długotrwałą i owocną współpracę – powiedział Paweł Majewski, dy-rektor ds. marketingu firmy forBET.

Pierwsze efekty współpracy będzie można zobaczyć już podczas Zimowego Runmageddonu Warszawa – Zakroczym, w dniach 29.02/01.03 2020 roku. Więcej informacji: http://bit.ly/36VQfKw.
Kontakt dla mediów:
Karina Cywińska
PR Consultant
| mobile: +48 698 555 835
| karina.cywinska@runmageddon.pl
| www.runmageddon.pl

Damian Majewski
Specjalista ds. Pr i Marketingu
| mobile: +48 728 852 446
| damian.majewski@iforBET.pl
| www.iforBET.pl
___________________________________________________________________________
Runmageddon jest największym w Polsce i najbardziej ekstremalnym w Europie cyklicznym biegiem przez przeszkody. Zmagania odbywają się w kilkunastu lokalizacjach rocznie. W ubiegłym roku w 17 wydarzeniach wystartowało blisko 89 tysięcy osób, w tym 68 000 dorosłych i 21 000 dzieci, młodzieży i całych rodzin. Od początku istnienia cyklu do mety imprez dotarło już ponad 250 tysięcy uczestników. W 2019 roku Runmageddon kontynuował ekspansję zagraniczną, organizując kolejne edycje biegów z przeszkodami na Saharze oraz w górach Kaukaz.
Specyfika tej formy aktywności polega przede wszystkim na dobrej zabawie, ale pozwala też sprawdzić siebie. Dzięki ogromnemu wysiłkowi fizycznemu i psychicznemu, w którym pokonuje się swoje słabości, a dopiero potem rywali, uczestnicy poznają swoje maksymalne możliwości. Mają oni do przebycia różne odcinki trasy z torami przeszkód – wspinają się, czołgają, brną w błocie, skaczą, a także mierzą z wodą oraz ogniem. Do wyboru dla osób po 16 r.ż. są cztery formuły – INTRO (3 km i 15+ przeszkód), REKRUT (6 km i 30+ przeszkód), CLASSIC (12 km i 50+ przeszkód) oraz HARDCORE (21 km i 70+ przeszkód). Dla dzieci 4-11 lat dedykowana jest formula KIDS, zaś dla młodzieży między 12- 15 rokiem życia – Junior. Od roku 2019 Runmageddon zaczął zapraszać do ekstremalnego starcia całe rodziny, przygotowując dla nich Runmageddon Family.

forBET Zakłady Bukmacherskie to dynamicznie rozwijająca się firma działająca na rynku zakładów bukmacherskich. Firma działa zarówno online jak i w punktach naziemnych, których sieć jest cały czas rozwijana. Aktualnie firma forBET to jeden z trzech największych bukmacherów legalnie działających w Polsce. Największymi zaletami wyróżniającymi firmę na tle konkurentów są atrakcyjne bonusy, wysoko oceniana przez klientów aplikacja mobilna oraz rozbudowana oferta na krajowe rozgrywki sportowe. Bukmacher jako polska firma dba o rozwój krajowego sportu i jest obecnie sponsorem m.in.: Polskiego Związku Tenisowego, Fundacji Warsaw Sports Group, reprezentacji Polski w Amp Futbolu, jak również klubu piłkarskiej Ekstraklasy – ŁKS Łódź.