GRAND PRIX GDYNI 2020 Ruszyły zapisy na Bieg Urodzinowy!

Ruszyła rejestracja na Bieg Urodzinowy, inaugurujący cykl Grand Prix Gdyni 2020. Impreza odbędzie się 16 lutego 2020 roku, a biegacze mają do wyboru dwa dystanse – 5 i 10 km. Nadal można też zapisać się na cały cykl czterech imprez i skompletować kolekcjonerski zestaw medali.

Bieg Urodzinowy upamiętnia nadanie Gdyni praw miejskich, które miało miejsce 10 lutego 1926 roku. Organizatorzy przygotowali kilka możliwości aktywnego świetowania urodzin miasta:
• biegi na dystansie 5 i 10 km;
• marsz nordic walking na dystansie 5 km;
• Dziecięcy Bieg Urodzinowy – dystanse od 250m do 2000m (dzieci i młodzież w wieku 3-16 lat).

Oba biegi odbędą się po atestowanych trasach, ze startem i metą na gdyńskim Skwerze Kościuszki. Każdy uczestnik otrzyma pamiątkowy medal, a organizatorzy zachęcają do zapisania się na cały przyszłoroczny cykl Grand Prix Gdyni, aby skompletować kolekcjonerski zestaw pamiątkowych medali.

– Cykl Grand Prix Gdyni składa się z czterech biegów, ale dla posiadaczy karnetu na cały cykl, przygotowaliśmy dodatkowy, piąty medal, który będzie „spajał” medale z poszczególnych biegów w jedną całość. Na pewno będzie to wspaniała pamiątka dla wszystkich tych, którzy ukończą cały przyszłoroczny cykl – mówi Gabriel Zdrojewski, rzecznik prasowy Grand Prix Gdyni.

Grand Prix Gdyni 2020 składać się będzie z czterech dobrze już znanych biegów:
1. Bieg Urodzinowy – 16 lutego 2020 r.;
2. Bieg Europejski – 10 maja 2020 r.;
3. Bieg Świętojański (nocny) – 27 czerwca 2020 r.;
4. Bieg Niepodległości – 8 listopada 2020 r.

Rejestracja do startu prowadzona jest na platformie SlotMarket.pl, a cena pakietu startowego na Bieg Urodzinowy wynosi 50 zł (45 zł z Kartą Mieszkańca). Przy zakupie pakietu uczestnicy mogą skorzystać z dodatkowych usług w postaci grawerowania medalu, dostawy pakietu startowego do domu czy zdjęć finishera. Możliwe jest też dokonanie dowolnej wpłaty na rzecz klubu lekkoatletycznego WKS Flota Gdynia.

– Warto też wspomnieć o naszym nowym programie lojalnościowym. Rejestracja na Bieg Urodzinowy daje już 1000 pkt., a wykupienie karnetu aż 5000 pkt., które będzie można następnie wymienić na plecaki, odzież, czapeczki i różnego rodzaju gadżety z limitowanej serii Grand Prix Gdyni. Wystarczy wziąć udział w dwóch biegach, a nagrody już są w naszym zasięgu – przypomina Gabriel Zdrojewski.

Więcej informacji można znaleźć na oficjalnej stronie internetowej www.gpxgdynia.pl.

Kontakt:
Gabriel Zdrojewski