II Grodziska Dycha „Julka”

Lato w pełni, a to czas kiedy chętniej przekonujemy się do aktywności, wsiadamy na rower, zakładamy buty biegowe, spacerujemy.

To także dobry czas, by zacząć regularnie ruszać się, zadbać o swoją sprawność, a co za tym idzie także zdrowie.

Jeśli zaczniemy teraz, idealnie zmieścimy się w czasie, by przygotować kondycję i wystartować z kolejnej propozycji biegowej w Grodzisku Wielkopolskim jaką jest GRODZISKA DYCHA „JULKA”.

Udział w tym biegu może być również idealnym początkiem do rozwinięcia biegowej pasji i postawienia stopy na linii startu w przyszłorocznej – XV edycji Hunters Grodziskiego PÓŁMARATONU „Słowaka”.

Grodziska Dycha „Julka” odbędzie się 11 września 2022 roku

Start nastąpi o godzinie 11.00 na ul. 27 Stycznia

Przygotowana trasa na dystansie 10 km jest atestowana, płaska, dobrze zabezpieczona i prowadzi ulicami miasta.

Meta zaplanowana została na Starym Rynku.

Grodziska Dycha „Julka” jest kontynuacją ubiegłorocznej Grodziskiej Dychy po Covidzie. Pierwsza edycja, miała na celu pomóc powrócić do sportu tym, którzy z powodu przebytej choroby nie mogli sobie pozwolić na długodystansowe  biegi, zachęcić do ponownej aktywności osoby, które po kolejnych lockdownach zrezygnowały z aktywności i pokazać, że każdy z nas w każdym momencie może rozpocząć przygodę ze sportem a z czasem uczestniczyć w coraz dłuższych biegach.

Ten cel się nie zmienił. Zachęcamy do udziału, zapewniając o dołożeniu wszelkich starań, by było jak zawsze nie tylko sportowo, ale też bardzo energetycznie i radośnie.

Oczywiście, poza wyjątkowym medalem, na uczestników czekać będzie smaczny, świeży posiłek regeneracyjny.

Wszystkich niezdecydowanych odsyłamy do strony z zapisami

DO ZOBACZENIA PONOWNIE W GRODZISKU WIELKOPOLSKIM, TYM RAZEM W AURZE JESIENNEJ.