Kristian Blummenfelt dołącza do rodziny ASICS. Najlepszy triathlonista świata globalnym ambasadorem marki

Triathlonista Kristian Blummenfelt dołączył do grona globalnych ambasadorów ASICS. Norweg w tym roku zdobył złoty medal podczas igrzysk olimpijskich w Tokio oraz triumfował w mistrzostwach świata w Edmonton. Do nowego ambasadora japońskiej marki należą również aktualne rekordy globu zarówno w połówce, jak i pełnym Ironmanie.

Bieganie to dla mnie prawdziwa wolność i najlepsza odskocznia od codzienności. Ponadto, pozwala mi osiągnąć swoisty balans pomiędzy ciałem a umysłem. Cieszę się, że mogę dołączyć do globalnej rodziny ASICS, ponieważ filozofia marki – „w zdrowym ciele, zdrowy duch” – jest mi szczególnie bliskapowiedział Kristian Blummenfelt.

Rekordzista świata na co dzień trenuje w modelu ASICS METASPEED Sky, który swoją premierę miał w tym roku. – Już od pierwszych kroków czułem ogromną różnicę na korzyść tych butów. Na bieżni pozwalają mi osiągać zdecydowanie lepsze wyniki niż dotychczas, co wprost przekłada się na większą efektywność podczas zawodówdodał norweski triathlonista.

Tegoroczne wyniki Kristiana były niesamowite i zrobiły na nas ogromne wrażenie. Fakt, że jest najlepszy na świecie właśnie w naszych butach świadczy o zaawansowaniu technologicznym naszych produktów. Nie bez znaczenia było również to, że Kristian w pełni utożsamia się z naszymi wartościami i dostrzega pozytywne korzyści dla umysłu wynikające z uprawiania sportu. Z niecierpliwością czekamy na możliwość wspierania go najnowszymi innowacjami w nadchodzących latach. Jestem przekonany, że wspólnie osiągniemy jeszcze więcejstwierdził Olivier Mignon, dyrektor marketingu sportowego w ASICS.

27-letni Blummenfelt swoją przygodę z triathlonem rozpoczął w 2008 roku, a już rok później trafił do kadry narodowej. Dwukrotnie uczestniczył w igrzyskach olimpijskich. W Rio de Janeiro uplasował się na 13. miejscu, natomiast pięć lat później w Tokio okazał się już bezkonkurencyjny.