Lipcowy start w Chrzypsku Wielkim – znamy już datę!

Bieg wokół jeziora Chrzypskiego wrócił w tym roku do biegowego kalendarza. Przerwa była niespodziewana i przymusowa, ale cieszymy się, że możemy się spotkać w tym roku! Zawody odbędą się 23 lipca 2022 roku. Tradycyjnie, w przedostatnią sobotę lipca i będą połączone z obchodami Dni Wędzonej Sielawy .

Przypominamy, że miasteczko biegowe znajduje się nad samym jeziorem Chrzypskim, a zawodnicy obu dystansów pokonują trasę wokół jeziora Chrzypskiego. Możecie wybrać  jeden z dwóch dystansów: ćwierćmaraton (1 pętla) lub półmaraton (2 pętle z nawrotką przy kościele). Start i meta biegu zlokalizowane są przy ulicy Jeziornej w sąsiedztwie kościoła parafialnego. Tam też znajdzie się strefa dla kibiców, którzy będą dopingować Was na finiszu!

Najważniejsze informacje to oczywiście sprawy organizacyjne związane z zapisami. Zapisywać możecie się przez stronę internetową biegu: http://biegchrzypsko.pl/ lub przez panel pomiaru czasu: https://foxter-sport.pl/ix-bieg-o-puchar-grupy-cichy-zasada-wokol-jeziora-chrzypskiego-2022.

Opłata startowa wynosi do końca maja 70 zł. Natomiast od 1 czerwca do 30 czerwca wynosi 80 zł, a od 1 do 16 lipca 85 złotych. Elektroniczne zapisy będą trwały do 16 lipca. Jeśli nie zostanie osiągnięty limit miejsc (300 zawodników ćwierćmaratonu i 300 zawodników półmaratonu) także w dniu zawodów będą odbywać się zapisy. Opłata startowa w dniu zawodów to 90 zł.

Oczywiście, w biurze zawodów, będą na Was czekały pakiety startowe, w których znajdziecie numer startowy z chipem, talon na posiłek, koszulkę biegową, a na mecie sponsorzy biegu będą czekać na Was z pamiątkowymi medalami. Ponadto na trasie nasi wolontariusze będą czekać na Was z punktami nawodnienia i punktami odżywczymi. Lipcowe południe to start dla osób, które nie boją się warunków pogodowych, zwłaszcza, że od lat tego dnia nad Chrzypskiem Wielkim świeci słońce. Bez obaw, przygotowaliśmy kurtyny wodne, a strażacy będą czekać z basenami strażackimi. Zadbamy o nawodnienie i ochłodę. Trasa biegu to w dużej części asfalt, ale pojawią się też crossowe odcinki. Wymagająca trasę wynagrodzą Wam z to malownicze widoki i świetna atmosfera!

Jeśli słyszeliście już o zawodach w Chrzypsku Wielkim i chcecie stać się częścią tej biegowej historii, ale nie czujecie się na siłach, by biec – mamy dla Was dodatkową propozycję. Od kilku lat, na prośbę sympatyków nordic walking, równocześnie z biegiem odbywa się rajd nordic walking na dystansie 10,5 km.

Informacje o klasyfikacji generalnej,  kategoriach i przewidzianych nagrodach znajdziecie w regulaminach dystansów (http://biegchrzypsko.pl/regulamin). Zdradzimy tylko, że dla najszybszych biegaczy nie zabraknie chrzypskiej wędzonej sielawy!

Regulamin ćwierćmaraton 2022
REGULAMIN półmaraton 2022
Regumain-Nordic-Walking-2022

Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej, zajrzyjcie na naszą stronę (http://biegchrzypsko.pl/)

Linki do naszych profili:

www: http://biegchrzypsko.pl/

FB: https://www.facebook.com/biegchrzypskowielkie

IG: https://www.instagram.com/biegchrzypsko/

ZAPISY: https://foxter-sport.pl/ix-bieg-o-puchar-grupy-cichy-zasada-wokol-jeziora-chrzypskiego-2022

Do zobaczenia w Chrzypsku Wielkim!