Night Run Warsaw – ostatnia szansa, by pobiec!

Sport Evolution

newsroom.sportevolution.pl

To ostatni moment, by dołączyć do setek biegaczy, którzy wezmą udział w tegorocznym Night Run Warsaw. Nocny bieg na dystansie 5 km odbędzie się w piątek, 7 czerwca. Zapisy trwają do najbliższej niedzieli.

Night Run Warsaw / fot. Bartłomiej Zborowski

Krótki dystans, luźna atmosfera, piękna trasa, nocna pora i magiczna, rozświetlona kolorowymi reflektorami meta – to krótka charakterystyka Night Run Warsaw, który wystartuje o godz. 23:00 w piątek, 7 czerwca. Co więcej, poprzedzi go cotygodniowy pokaz wody, dźwięku i światła w Multimedialnym Parku Fontann, gdzie zlokalizowane będą start i meta biegu. Wydarzenie będzie pierwszym akcentem weekendu z IRONMAN 70.3 Warsaw.

Prowly Story

Uczestnicy zawodów będą mieli do pokonania dystans 5 kilometrów. Trasa poprowadzi m.in. ulicami Sanguszki, Miodową i Krakowskim Przedmieściem. Bazą imprezy będzie natomiast Multimedialny Park Fontann, gdzie w weekend 7-9 czerwca stanie całe miasteczko IRONMAN.

Night Run ma przede wszystkim dostarczyć dobrej zabawy i rozrywki, ale równolegle także edukować. Chcemy zwrócić uwagę na bezpieczeństwo biegaczy po zmroku. Stąd między innymi opaska LED w pakiecie startowym każdego uczestnika.

Piotr Jakóbik, rzecznik prasowy IRONMAN Poland

Aktualnie na liście startowej znajduje się już ponad 600 biegaczy. Zapisy wciąż trwają, ale będą otwarte tylko do niedzieli, 2 czerwca. Rejestracji można dokonaćTUTAJ. W pakiecie startowym każdy uczestnik otrzyma numer startowy z chipem do pomiaru czasu, świecącą opaskę LED i medal na mecie.

Imprezy Night Run towarzyszące weekendom IRONMAN Poland odbędą się w tym roku także w Gdyni (2 sierpnia) i Poznaniu (30 sierpnia).

ZAPISY – NIGHT RUN WARSAW

Piotr Jakóbik