Oficjalna koszulka Silesia Marathon 2019

Co tu dużo mówić… ta koszulka doda Wam skrzydeł!

W ramach opłaty startowej każdy uczestnik Silesia Marathon 2019 otrzyma w pakiecie koszulkę techniczną, do wyboru w wersji damskiej lub męskiej.

Warto przypomnieć, że Silesia Marathon już od pierwszej edycji oferował uczestnikom wysokiej jakości koszulki techniczne w pakiecie startowym i jako pierwsza impreza biegowa w Polsce wprowadził koszulki techniczne w wersji damskiej. Uczestnicy chwalą je za jakość i oryginalne projekty graficzne do tego stopnia, że nieprzerwanie od 2015 roku koszulka z Silesia Marathon zajmuje miejsce na podium w głosowaniu użytkowników portalu MaratonyPolskie.pl na „Najpiękniejszą koszulkę z imprez biegowych w Polsce”. Liczymy na to, że i w tym roku projekt przypadnie Wam do gustu.

Rok 2019 jest dla województwa śląskiego szczególny. W tym właśnie roku przypada 100-lecie Powstań Śląskich. Organizator ma nadzieję, że 6 października tysiące czerwonych skrzydeł godnie upamiętni to wydarzenie.

Poniżej znajdziecie wymiary w centymetrach, abyście mogli łatwiej dobrać odpowiedni dla siebie rozmiar. Rozmiarówka jest taka sama, jak rok temu. Osoby już zarejestrowane, do 31 sierpnia, mogą dokonać zmiany rozmiaru w edycji zgłoszenia po zalogowaniu się na swoje konto.