PRZEDSTAWIAMY GEL-NIMBUS™ 22. EDYCJĘ NAJBARDZIEJ KOMFORTOWYCH BUTÓW OD ASICS

ASICS wprowadza na rynek 22. odsłonę najwyższej klasy, neutralnego buta do biegania na długich dystansach, GEL-NIMBUS ™ 22. Od ponad 20 lat jest to zaufany partner treningowy dla wszystkich biegaczy, niezależnie od ich poziomu zaawansowania. Zaawansowana technologia skierowana na potrzeby biegaczy zapewniająca doskonałą amortyzację, oraz najbardziej komfortowe odczucia w historii serii.

Zaprojektowane dla neutralnych biegaczy, buty wyposażone są w zaawansowane technologicznie flagowe pianki ASICS – FLYTEFOAM ™ Propel i FLYTEFOAM ™ – dzięki czemu są lżejsze i bardziej sprężyste.

Nazwana na cześć łacińskiego terminu Nimbus, oznaczające chmurę, kolekcja ASICS stała się synonimem wygody, a każda nowa wersja zawiera nową i ulepszoną technologię zwiększającą korzyści dla biegaczy. Podczas 22. iteracji but GEL-NIMBUS ™ 22 zawiera szereg nowych funkcji, w tym;

• Lepsza amortyzacja: do butów GEL-NIMBUS ™ . W porównaniu z wersją 21, w edycji 22 dodano miękką i sprężystą podeszwę środkową FLYTEFOAM ™ Propel, dla lepszej miękkości pod stopami. Podeszwa środkowa została ponownie skonfigurowana z miękkiego, sprężystego materiału podeszwy środkowej FLYTEFOAM ™ Propel, teraz umieszczonego bliżej ziemi. Dzięki temu podeszwa środkowa bardziej się kompresuje, gdy stopa uderza o ziemię. Zastosowano również większy element GEL ™, który jest owiniety wokół tylnej części podeszwy, zapewniając lepszą ochronę przed uderzeniami w tylną stopę.
• Zwiększona oddychalność: nowy materiał z siatki monofilamentowej jest bardziej miękki i zapewnia lepszą wentylację.[1].
• Zwiększone dopasowanie: geometria buta staje się nieco szersza i wyższa w obszarze palców niż model GEL-NIMBUS ™ 21, umożliwiając naturalne ułożenie stopy.

Biegaczka długodystansowa, Ambasadorka ASICS, Diane Nukuri, mówi: „W serii GEL-NIMBUS podoba mi się to, że mają dobrą amortyzację i są lekkie na moich stopach. W 2018 r. miałam kontuzję ścięgna Achillesa. Gdy tylko włożyłem GEL-NIMBUS, nie czułam już bólu, ten but pozwolił mi wrócić do treningów i wyścigów – i od tego czasu moje Achillesy mi nie przeszkadzają. Wsparcie i amortyzacja, które otrzymuję dzięki serii GEL-NIMBUS, oznacza, że nie muszę się martwić bólem stóp “

Damski GEL-NIMBUS™ 22

Męski GEL-NIMBUS™ 22

Buty GEL-NIMBUS ™ 22 są dostępne na całym świecie od 7 listopada w sklepach detalicznych i internetowych ASICS pod adresem www.asics.pl