Przeniesienie terminu 13. PANAS Półmaratonu Ślężańskiego

Z wielkim smutkiem informujemy, że przekładamy termin 13. PANAS Półmaratonu Ślężańskiego na najszybszy możliwy termin zapewniający całkowite bezpieczeństwo epidemiczne uczestników oraz odpowiedni poziom imprezy.

W październiku 2020 wyznaczając kolejny termin biegu na 20.03.2021 mieliśmy nadzieję, że pandemia będzie wygasać i władze zluzują ograniczenia.
Tak się nie stało. Dziękujemy wszystkim zgłoszonym za cierpliwość i zapraszamy do nas z całego serca bo bieg odbędzie się na pewno! O nowym terminie poinformujemy z minimum półtoramiesięcznym wyprzedzeniem. Być może będzie to jesienią. Każdy komu nie odpowiada ta niezwykła, nie zawiniona przez nas sytuacja może dokonać rezygnacji ze startu ze zwrotem opłaty startowej.

Zapewniamy, że staraliśmy się przeprowadzić imprezę w różnych niesprzyjających okolicznościach i przygotowaliśmy na to schematy organizacyjne. Po przemyśleniach, konsultacjach z sanepidem, starostwem powiatowym, policją oraz rozmowach z naszymi przyjaciółmi – organizatorami Nocnego Wrocław Półmaratonu zadecydowaliśmy, że to jest najlepsze dla wszystkich rozwiązanie. Dużo argumentów, które podzielamy znajdziecie w wywiadzie: https://www.youtube.com/watch?v=X_tl7enhhQk&feature=youtu.be

Nowa data imprezy na pewno nie będzie kolidować z datą 8. PKO Wrocław Półmaratonu.
Zapraszamy w nowym terminie.

Dyrektor Biegu Wojciech Kacperski
Honorowy Dyrektor Biegu Antoni Stankiewicz