Runmageddon LESKO Brama Bieszczad zakończy sezon 2021

Wielki finał Runmageddonu, w tym roku rozegrany zostanie w Lesku. Runmageddończycy, pierwszy raz będą mogli zmierzyć się z trasą finałowego eventu w tak fenomenalnym miejscu. Muszą być gotowi na przewyższenia, naturalne utrudnienia, katorżnicze konstrukcje i dodające otuchy piękne widoki. Runmageddon Lesko Brama Bieszczad odbędzie się w dniach 16-17 października br.

Czy cieszymy się, że wracamy do Leska. Oczywiście! To wspaniałe miejsce, które zgarnęło w zeszłym roku mnóstwo pozytywnych opinii. Ubiegłoroczny event był epicki: wspaniała sportowa zabawa, podbiegi i zbiegi, bieszczadzka jesień i ta wspaniała atmosfera tworzona przez Runmageddończyków. Dlatego wracamy, żeby to powtórzyć mówi dyrektor eventu Alicja Bisewska.
Jakie dystanse proponuje organizator podczas ostatniego eventu w tym roku? Na sobotę 16 października br. do startu zaprosi osoby powyżej 16 roku życia. Dla nich przygotuje trasę Rekrut – 6 kilometrów najeżonych ponad 30 przeszkodami. Zaś fani sportowych wyzwań, którzy ukończyli 18 lat, będą mogli wystartować w formułę Hardcore i pokonać 21 kilometrów z 70 utrudnieniami. Obie formuły będą finałowymi. W tym roku VI Mistrzostwa Polski Biegów Przeszkodowych Runmageddon odbędą się na obu dystansach – krótszymi i dłuższymi. Dodatkowo Organizator zapewnia, że na każdej z tras znajdzie się więcej przeszkód, niż na standardowych dystansach.

Zapisy na Finał Ligi Runmageddonu są otwarte. Do udziału w wydarzeniu można zapisać się poprzez stronę www.runmageddon.pl. Rejestracja online czynna jest do dnia 15 października br. do godziny 14:00.

Kontakt dla mediów:
Karina Cywińska