Volkswagen Prague Marathon – 3 maja 2020

Pogoda na całym świecie zmienia się gwałtownie i zwykle mamy chłodniejsze zimy i cieplejsze lata. Ale jedna rzecz, która w ciągu ostatnich 25 lat silniej ewoluowała niż pogoda, to prawdziwie międzynarodowe wydarzenie, jakim jest Volkswagen Prague Marathon!

Maj jest zwykle bardzo przyjemnym miesiącem w Czechach, jeśli chodzi o pogodę, ale to, co rozgrzewa ducha i rozpala chęć podjęcia wyzwania, to myśl o tym, że uda się przebiec 42 km razem z innymi 10 000 osób.

Co za wydarzenie, jaka atmosfera i jakie piękne miasto, aby wszystko to się spełniło!

Zbiegamy z Mostu Karola do historycznej dzielnicy Mała Strana i dalej wzdłuż rzeki Wełtawy z dopingującymi fanami i zespołami muzycznymi na trasie. Volkswagen Prague Marathon, to zawody ze złotą odznaką IAAF, które musi znaleźć się w twoim kalendarzu biegowym.

A po zakończeniu biegu świąteczny nastrój zostanie przeniesiony do wypielęgnowanych parków, brukowanych uliczek i miejsc w pięknym mieście Praga. Odwiedzający mogą rozkoszować się prawdziwą czeską gościnnością i cieszyć się widokiem zachodzącego słońca za malowniczymi czerwonymi dachami tego historycznego miasta.
Volkswagen Prague Marathon, to nie tylko inny bieg, ale wydarzenie, które ma 25 lat i odcisnęło piętno na międzynarodowej arenie. Jest bardzo profesjonalnie zorganizowane, obdarowuje wszystkich biegaczy i widzów niesamowitymi doświadczeniami i wspomnieniami.

Niech więc maj będzie niezapomnianym miesiącem i sprawi, że Volkswagen Prague Marathon będzie wydarzeniem życiowym, które należy zapamiętać i na zawsze zachować.
Do zobaczenia w Pradze 3 maja 2020 roku!
www.runczech.com