XIII edycja półmaratonu Kietrz & Rohov za nami …

W sobotę 21 sierpnia odbył się kolejny półmarton Kietrz & Rohov. W tym roku biegacze próbowali swoich sił na nowej atestowanej trasie po stronie polskiej, z górki i pod górkę, w temperaturze 25 stopni. Zmiana trasy podyktowana była obostrzeniami sanitarnymi w strefie przygranicznej. Trasa bardzo ciężka, ale za to była wspaniała sportowa rywalizacja.

Wow – od trochę z innej strony. Uważam, że atmosfera była super, wszystko było OK ! jak rozmawiałem z biegaczami. Tylko dlaczego tak mało było biegaczy?. Zapisanych 480, opłaconych 312, numery odebrało 248, a bieg ukończyło 238 miłośników biegania. NIE spodziewałem się tego i byłem „o dziwo” zaskoczony. Pakiety dla 400 osób. Nagrody w kategoriach, do losowania, woda, izotonik, piwko, ciasto, grawer medali, podwójny posiłek regeneracyjny, dywaniki, masaż itp. Pandemia zmieniła biegaczy ? Strach przed covid 19 czy biegi wirtualne. Lata do tyłu, RANKING BIEGÓW o był koncert życzeń dla Organizatora i Dyrektora Biegu, a dziś świeci pustkami.

Pojawia się dylemat – co robić. Czy robić, czy nie robić biegu? Czy robić bogaty pakiet startowy i super oprawę biegu, czy tylko to co jest obowiązkowe.
Organizacja takiego wydarzenia pochłania dużo czasu, ale i też kosztuje.

Tegorocznym najlepszym biegaczem był DIMICCOLII Roberto z czasem 1:13:56. W kategorii kobiet WODECKA Dominika z czasem 1:25:07.