Zapisy ruszyły! Półmaraton w Neapolu i Sorrento Positano otwarte na biegaczy

Grupa Napoli Running ogłasza otwarcie zapisów na bieg śladami Yemana Crippy, rekordzisty Włoch w półmaratonie. Kolejna połówka w Neapolu wydarzy się w niedzielę, 26 lutego przyszłego roku. Wcześniej, bo 4 grudnia zostanie zorganizowany nieco dłuższy bieg pod nazwą Sorrento Positano.

Yeman Crippa wygrał 27 lutego Półmaraton w słonecznym Neapolu, będąc pierwszym Włochem, który przełamał barierę jednej godziny na tym dystansie. Automatycznie odebrał rekord kraju Eyobowi Fanielowi. Mistrzowski wynik wynosi obecnie 59:26 i wciąż pachnie świeżością. Emocje, jakie Neapol – ciepłe, szczodre miasto – ofiarowało tysiącom biegaczy z Włoch i 63 innych krajów piszących historię tego wydarzenia i tłumnie podążających śladami rekordzisty, nadal tkwią w sercach i oczach wszystkich, którzy w nim uczestniczyli lub je obserwowali.

Magia imprezy perfekcyjnie przygotowanej przez Napoli Running wciąż unosi się w powietrzu, stanowi źródło inspiracji dla tysięcy zawodników, chętnych do kontynuacji tej przygody w celu przeżycia niepowtarzalnych emocji.

W tej pulsującej entuzjazmem atmosferze, organizator ma zaszczyt ogłosić rozpoczęcie rejestracji na kolejne biegi przygotowywane przez Napoli Running.

Najpierw, w niedzielę 4 grudnia, na Półwyspie Sorrentyńskim, odbędzie się Sorrento Positano Panoramica na dystansie 27 kilometrów. To wydarzenie jest bardzo popularne ze względu na wyjątkowe widoki, ale także dzięki lokalnej kuchni i turystycznym okolicom, które są wtedy nawet bardziej ożywione ze względu na świąteczną atmosferę. Bożonarodzeniowe światełka dodają uroku i fundują specjalne emocje.

Zaczęło się także odliczanie do dziesiątej edycji Półmaratonu w Neapolu, biegu nagrodzonego tytułem Bronze Label World Athletics i pięcioma gwiazdkami, przyznanymi mu przez Europejską Federację Lekkiej Atletyki. To wydarzenie odbędzie się w niedzielę, 26 lutego 2023 roku.

Organizatorzy obu przedsięwzięć serdecznie zapraszają!

REJESTRACJA:

TUTAJ – SORRENTO POSITANO PANORAMICA