Znamy wyniki VI Biegu Walentynkowego!

To był bieg pod znakiem serca i to Walentynkowego! Dziś, w sobotę, 15 lutego niemal 1000 osób wzięło udział w VI edycji Biegu Walentynkowego. Na plaży Jeziora Rusałka w Poznaniu biegali nie tylko dorośli ale również kilkaset dzieci, które startowały na dystansie od 200 do 1500 metrów. Dorośli mieli do wyboru jedną z trzech konkurencji: bieg na dystansie 10 km i 5 km oraz rajd Nordic Walking na 5 km. Na każdym z tych dystansów tradycyjnie mogli pobiec jako SINGLE lub w PARZE (cały dystans wspólnie, na metę wbiegając trzymając się za ręce). To wszystko w miłej atmosferze i przy iście wiosennej pogodzie.

„Nowa lokalizacji linii startu i mety się sprawdziły. Do tego po raz kolejny dopisała nam pogoda. Chyba niczego więcej nie mogliśmy sobie dziś wymarzyć. Cieszy nas, że impreza z każdym rokiem cieszy się coraz większym zainteresowaniem, a my jako organizatorzy dokładamy wszelkich starań, żeby uczestnicy jak najlepiej się u nas bawili” – powiedział po biegu organizator Maciej Łucyk.

Najlepiej z 10-km trasą poradził sobie Filip Jańczak (36.25). Wśród kobiet tryumfowała Magdalena Przesławska (44.12). Wśród par najlepsi okazali się Agnieszka Kijak
i Tomasz Mantas (42.37).

Trasę o połowę krótszą (5km) podobnie jak rok temu najszybciej przebiegł Julian Bocian (17.18). Wśród kobiet Agnieszka Golak (20.27). Parami trasę jako pierwsi pokonali Natalia Gracz i Piotr Rzepka (20:25)

W konkurencji Nordic Walking 5 km nie było niespodzianek bowiem metę najszybciej przekroczyli tak jak przed rokiem Jacek Witucki (32.09) oraz Agnieszka Mielecka (31.07), a wśród par Roman Frąckowiak i Izka Okrzesik-Frąckowiak (33:27).

www.biegwalentynkowypoznan.pl

Organizatorem biegu jest: „Maratończyk” Maciej Łucyk, Maratończyk Pomiar Czasu Anna Kulikowska i Klub Biegacza Maratończyk Poznań
Partnerzy: Centrum chorób serca i układu krążenia I-kar, Poznańska Palarnia kawy Astra
Kontakt:
Organizator – Maciej Łucyk +48 693 943 216