ZOBACZ MEDAL 11. SILESIA MARATHON

Przygotowania w toku. Jedni już odliczają do października, inni być może jeszcze nie są pewnie startu. Pierwszym, by zaspokoić ich ciekawość, drugim na zachętę i pomoc w podjęciu decyzji, prezentujemy oficjalny projekt tegorocznych medali, które trafią na szyję każdego półmaratończyka, maratończyka i ultramaratończyka przekraczają-cego linię mety na Stadionie Śląskim.

Tegoroczne medale Silesia Marathon to połączenie tradycji i nowoczesności. Klasyczny złoty krążek został wzbogacony o trójwymiarowe i kolorowe elementy. Organizatorzy pozostają wierni granatowi i czerwieni. Te właśnie barwy będziecie mogli zobaczyć na medalach – pierwszą na awersie maratońskiego trofeum, drugą na krążku półmaratonu. Na piersiach ultramaratończyków zawisną za to medale w odcieniach srebra i szarości. Oprócz tego na medalach swoje miejsce znalazły niezmiennie dystans i nazwy wszystkich miast wchodzących w skład trasy biegu.

Tegoroczny medal z widocznym motywem Pomnika Powstańców Śląskich celebruje ob-chody 100-lecia wybuchu powstań śląskich. Mamy nadzieję, że taki medal będzie nie tylko piękną pamiątką z biegu oraz zwieńczeniem podjętego wysiłku, ale i wspaniałym upamiętnieniem historii Śląska.

Każdy zawodnik po otrzymaniu medalu, będzie mógł wygrawerować na nim swoje nazwisko i osiągnięty czas. Taką pamiątkę będzie sobie można sprawić dzięki firmie Wikoss Sport, której stoisko grawerskie znajdować się będzie w okolicach mety.

Zapisy na wszystkie dystanse trwają do 19 września na stronie organizatora (https://silesiamarathon.pl/rejestracja/#/).