Bieg Nocny na 10 km – zapisy wystartowały!

Już po raz dziewiąty wielbiciele nocnego biegania będą mieli okazję spotkać się na trasie krakowskiego Biegu Nocnego na 10 km. Tegoroczna edycja odbędzie się 13 kwietnia – zapisy do tego niezwykłego wydarzenia właśnie zostały otwarte!

Jeśli szukacie sportowego wyzwania, które pozwoli Wam poczuć atmosferę nocnego Krakowa to dobrze trafiliście!

W samo południe, 7 lutego uruchomione zostały zapisy do Biegu Nocnego na 10 km. Tegoroczna edycja imprezy towarzyszącej Cracovia Maratonowi wystartuje 13 kwietnia o godzinie 21.30 z Rynku Głównego. Na trasę biegu będzie mogło wyruszyć nawet 5000 zawodników, a limit na jej przebiegnięcie to  90 minut. Do udziału w Biegu Nocnym zapraszamy każdego, kto najpóźniej 13 kwietnia 2024 roku ukończy 18 lat. Zakończenie biegu na Rynku Głównym, w miejscu, w którym kilkanaście godzin później finiszują maratończycy, jest niezapomnianym przeżyciem.

Zapisy potrwają do 3 kwietnia. Opłata startowa do tego czasu wynosi 90 złotych. Po tym terminie w przypadku, niewyczerpania limitu startujących, możliwe będzie dokonanie rejestracji w Biurze Zawodów, wówczas kwota wzrośnie do 130 złotych. Przewidzieliśmy możliwość zakupu vouchera, który można podarować innemu zawodnikowi – zapewne będzie fantastycznym prezentem na Walentynki, urodziny lub na dzień kobiet. Dodatkowo, wprowadziliśmy opcję rejestracji drużynowej, dzięki której łatwiej dokonać opłaty za grupę i możecie razem cieszyć się rywalizacją. Zapisów można dokonywać poprzez formularz zgłoszeniowy, a wszystkie szczegóły znajdziecie w regulaminie dostępnym na stronie.

Bieg Nocny to niepowtarzalna okazja, by poznać Kraków z zupełnie innej, nocnej perspektywy! Zapisz się już dziś i spróbuj swoich sił na dystansie 10 km!