YES, I KEN – czyli Bieg Ursynowa po raz szesnasty!

23 czerwca biegacze ponownie spotkają się na warszawskim Ursynowie. Atestowana, płaska i bardzo szybka 5-kilometrowa trasa została wytyczona wzdłuż głównej arterii dzielnicy – Alei Komisji Edukacji Narodowej. W pakiecie startowym każdy uczestnik otrzyma m.in. pamiątkową koszulkę i medal na mecie. Zapisy już trwają!

Bieg Ursynowa jest od lat jednym z ważniejszych wydarzeń w kalendarzu stołecznych imprez biegowych. Zawody zawsze wyróżniały się szybką trasą i wysokim poziomem sportowym, a w przeszłości były nawet gospodarzem Mistrzostw Polski w biegach ulicznych na dystansie 5 km.

Podczas tegorocznego 16. Biegu Ursynowa biegacze ponownie będą mieli do pokonania 5-kilometrową trasę wzdłuż Alei Komisji Edukacji Narodowej, ze startem i metą tuż obok Ratusza Dzielnicy Ursynów m. st. Warszawy. To doskonała okazja, by powalczyć o życiówkę na tym dystansie – zwłaszcza, że trasa posiada atest Polskiego Związku Lekkiej Atletyki, co oznacza, że dystans biegu jest bardzo dokładnie zmierzony, zgodnie z międzynarodowymi standardami pomiaru tras biegów ulicznych.

Zapisy już trwają!

Wszyscy chętni mogą już zapisywać się na tegoroczny bieg. Rejestracja prowadzona jest w portalu SlotMarket.pl – link do formularza zgłoszeniowego można znaleźć także na oficjalnej stronie biegu: www.biegursynowa.waw.pl

Regularna opłata startowa wynosi tylko 55 zł. W jej ramach, każdy uczestnik biegu otrzyma numer startowy z chipem do pomiaru czasu, a także pamiątkową koszulkę biegową i medal na mecie. Co więcej, młodzieży do lat 18 oraz seniorom powyżej 65. roku życia przysługuje ulgowa opłata w wysokości 30 zł. Osoby powyżej 75. roku życia mogą wystartować w biegu bezpłatnie.

To wyjątkowe wydarzenie, które nie tylko pozwoli przetestować swoje umiejętności biegowe, ale również da możliwość integracji z innymi biegaczami. 5-kilometrowa trasa wzdłuż Alei Komisji Edukacji Narodowej to doskonałe pole do rywalizacji, ale także do wspólnego spędzenia czasu. Dołączcie do naszej biegowej rodziny, gdzie każdy krok naprzód to krok ku zdrowszemu stylowi życia i wzmacnianiu więzi społecznych. Zapisy już trwają, więc nie zwlekajcie i zgłoście się do udziału. Bądźmy razem na starcie. Do biegu, gotowi, start!

Robert Kempa, Burmistrz Ursynowa

1. Bieg Ursynowa odbędzie się w niedzielę, 23 czerwca 2024 roku. Organizatorem wydarzenia jest Urząd Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy. Patronat medialny nad biegiem objął portal Halo Ursynów.

Więcej informacji na oficjalnej stronie internetowej biegu i profilu Facebook.

STRONA WWW

ZAPISY