OSTATNI WARSZAWSKI RUNMAGEDDON W SEZONIE 2023 ZA NAMI!

W miniony weekend Twierdza Modlin ponownie zamieniła się w miejsce zmagań Runmageddończyków. To już dziesiąta edycja największego biegu z przeszkodami w Polsce, w tej lokalizacji. Frekwencja uczestników po raz kolejny udowadnia, że Twierdza Modlin, jest jednym z ulubionych i najbardziej atrakcyjnych miejsc dla przeszkodowców. W ostatni weekend wystartowało tu ponad 6,5 tys. osób!

Wszystko zaczęło się już w piątkowe popołudnie, kiedy to wystartowały ostatnie zawody RUNMAGEDDON GAMES w sezonie 2023! Było to nie lada widowisko, które mogły podziwiać osoby odbierające swój pakiet startowy, przed sobotnimi i niedzielnymi zmaganiami. Wśród kobiet najszybsza była Katarzyna Jonaczyk, zaś wśród mężczyzn – Przemysław Jańczuk.

Sobota w dużej mierze należała do startów formuły REKRUT (6km i +30 przeszkód) oraz specjalnej formuły dla dzieci, czyli KIDS (1km +30 przeszkód). Oprócz tego startowali też JUNIORZY i specjalna seria, dedykowana w szczególności debiutantom, czyli INTRO – 3km i +15 przeszkód.

Uczestnicy musieli mierzyć się z podbiegami, ściankami, pokonywaniem dołków i wymagających przeszkód technicznych. Oprócz „zwiedzania” terenu Twierdzy, część tras prowadziła bezpośrednio przez budynki, co wyjątkowo skradło sympatię uczestników, choć momentami mogło napędzić im strachu, gdyż ich wnętrza skrywały różne niespodzianki, tj. przerażające postacie, które miały na celu nieco podnieść poziom adrenaliny startującym.

Niedziela była zaś dedykowana nieco bardziej zaawansowanym Runmageddończykom, ale również tym, którzy postawili na nieco większe wyzwanie, bowiem ten dzień należał do startujących w formule CLASSIC (12km i +50 przeszkód). Zachwyt nad trasą dociera do organizatorów aż do dziś, a według wielu uczestników, była to jedna z najlepiej przygotowana trasa w tym sezonie.

„Duże gratulacje dla ekipy Runmagedon i twórców trasy Classica w Twierdzy. Trasa była rewelacyjna, wręcz artystycznie skonstruowana. Genialnie zapętlona w fortyfikacjach, skarpach i zieleni i ze świetnie zbalansowanymi przeszkodami (zarówno w kwestii liczby przeszkód, ich różnorodności jak i odległości między nimi) To był trochę Classic XXL.. do tego stopnia, że momentami to już zaczynało mi się wydawać, że znowu biegnę Hardcora w Twierdzy. Do tego jeszcze ta zagmatwana pętla z balem (napis RMG). Twierdze biegłem chyba siódmy czy ósmy raz ale ta trasa była po prostu tak wybitna, że trzeba ją gloryfikować” – dzieli się z z nami Grzegorz Kita – jeden z uczestników niedzielnego Classica.

Niedziela to oczywiście czas dla rodzin, dlatego nie mogło tu zabraknąć specjalnej formuły, dedykowanej właśnie dla rodzin, czyli FAMILY by FLIS, w której wystartowało ponad 1400 uczestników – głównie rodziców z dziećmi.

Runmageddon w Modlinie był przedostatnim wydarzeniem zaliczajcym się do sezonu 2023. Organiztorzy zapraszają na FINAŁ LIGI i MISTRZOSTWA POLSKI RUNMAGEDDONU, które odbędą się już 14-15 października, na terenie JuraParku w Bałtowie.

Zapisy online dostępne na stronie: www.runmageddon.pl

Foto z eventu w Modlinie: https://www.runmageddon.pl/galerie/runmageddon-warszawa-twierdza-modlin-29-09-2023

Artur Machnicki
PR Consultant