Runmageddon na koniec maja w Warszawie

Był Kraków, Poznań i Gdańsk, a teraz przyszedł czas na Warszawę. Najpopularniejszy w Polsce cykl ekstremalnych biegów przez przeszkody zawita w weekend 29-30 maja br. do stolicy. Lokalizacją sportowego wydarzenia będzie Zalew Bardowskiego. W dwudniowym evencie udział będą mogły wziąć dzieci, młodzież, dorośli i całe rodziny.

Runmageddon nie zwalnia tempa. Po sukcesie na południu, zachodzie i północy Polski, organizator ekstremalnego biegu planuje trasy w Warszawie. Z końcem maja zaprosi fanów sportowych wyzwań nad Zalew Bardowskiego, gdzie przygotuje prawdziwą, ekscytującą przygodę dla dzieci, młodzieży, dorosłych i całych rodzin. Widowiskowa lokalizacja, pełna naturalnych wyzwań będzie dodatkowym atutem dla Uczestników.

Dla tych, którzy pierwszy raz staną twarzą w twarz z ekstremalnym wyzwaniem, dedykowana jest specjalna seria o 10:30. Właśnie o tej godzinie startuje Pomocna Dłoń, czyli trzech zaprawionych w boju weteranów Runmageddonu, którzy pomagają Debiutantom w pokonywaniu przeszkód, motywując ich do walki ze swoimi ograniczeniami. Także o tej godzinie, organizator prowadzi transmisję live na swoim fanpage’u na Facebooku, w której relacjonować będzie rozgrzewkę przygotowaną z partnerem Lechem Free oraz zmagania z trasy.

Podczas Runmgeddonu Warszawa każdy znajdzie formułę dla siebie. Dzieci w wieku 4-11 lat będą mogły pościgać się na dystansie Runmageddonu KIDS (1 km, 10 przeszkód). Młodzież 12-15 lat wybiegnie na szlak formuły Junior i pokona 2 km z 15 utrudnieniami. Osoby po 16 roku życia zmierzą się z dystansem Intro, czyli 3 kilometrami z 15 przeszkodami, który dedykowany jest debiutantom. Zaś Ci o większym apetycie na ekstremalną przygodę będą mogli pokonać formułę Rekrut (6 km z 30 utrudnieniami) w wersji dziennej lub nocnej. Niezłomni, dorośli fani Runmageddonu po raz drugi w tym roku będą mogli przetestować swoją wytrzymałość w najdłuższej formule warszawskiego eventu, 12-kilometrowym Classicu, najeżonym 50 przeszkodami. Runmageddon Warszawa będzie też świetną okazją dla rodzin, żeby wspólnie wziąć udział w integrującej pokolenia przygodzie. Rodzice z dziećmi będą mogli razem pokonywać przeszkody i trasę Family, zyskując tym samym niesamowite i niezapomniane wrażenia.

Zapisy do udziału w biegu trwają do 28 maja do godziny 12:00 i są dostępne na stronie:https://www.runmageddon.pl/imprezy/runmageddon-warszawa-29-05-2021

Kontakt dla mediów:
Karina Cywińska